Engagera dig!

Vi i Luleå Studentkår har en vision att våra medlemmar ska få en så bra utbildning som möjligt och vara Sveriges lyckligaste och mest engagerade studenter. Och engagemang, det gillar vi här på Luleå Studentkår. Ett råd som vi på Luleå Studentkår kan ge dig så är det verkligen att engagera sig, att helt enkelt göra något utanför studierna. Du kommer inte att ångra dig. Att engagera sig är ett perfekt tillfälle att lära känna nya människor, knyta kontakter inför framtiden, utvecklas och uppleva saker du aldrig skulle upplevt annars. Variationen av olika engagemang är oerhört stor, från att sitta i en sektionsstyrelse till att vara bartender på STUK. Inom alla möjliga områden så som utbildning, arbetsmarknad, studiesocialt, friluftsliv och mycket mer.

Vår organisation är en organisation helt byggt på engagemang hos våra studenter, och saker att engagera sig i finns det minst sagt gott om.

Vad kan man engagera sig i?

Saker att engagera sig i är oändligt många där det finns något för alla! Här nedan följer några exempel av alla de saker du kan engagera dig i inom Luleå studentkår.

Sektioner

Som student kan du välja att sitta på en styrelsepost i en styrelse, vilket kan låta lite avskräckande men är i verkligheten inte lika farligt som det låter. Varje sektion har lite olika poster i sin styrelse och väljer in styrelser en gång per år och man sitter då på sin post i ett år och är ansvar för ett visst område. Ordförande, marknadsföringsansvarig, utbildningsbevakare eller varför inte arbetsmarknadsansvarig? Läs mer om våra sektioner här!

Sexmästerier

Sexmästerier är varje sektions festgrupp. Det är sexmästeriet som anordnar event inom sektionen, allt från sportcuper till finsittningar. Att gå med i ett sexmästeri är ett perfekt ställe att börja sitt engagemang då det oftast inte är poster där man väljs in att sitta ett helt år redan från början. Genom sexmästeriet får du en utmärkt chans att lära känna massor av nya studenter och anordna roliga och kreativa event. Läs mer om våra sexmästerier här!

Sektionslokaler

På campus Luleå finns en unik traditioner med sektionslokaler. Till dessa går man för att äta innan man går hem efter en utekväll. I sektionslokalerna serveras allt från varmkorv och mackor till quesadillas och våfflor. Sektionslokalerna hittar ni i Studenternas Hus, mitt emot Teknikens Hus, på nedre plan. På campus Luleå finns 7 sektionslokaler varav 3 av dem (Valvet, Sholkällan, Valhall) tillhör varsin sektion under Luleå Studentkår. Nedan ser ni beskrivningar från respektive sektionslokal. Läs mer om våra sektionslokaler här!

STUK

På STUK finns det en massor av olika ”lag” där du som student kan vara med i. Några exempel på lag som finns på STUK är DJ-laget, BlackJack-laget, Marknadslaget, Trubadurlaget och Serveringslaget. Till STUKs lag brukar du oftast kunna söka när som helst under året, dock brukar de även anordna rekryteringsdagar några gånger under året. Läs mer om STUK här!

Ledningsgruppen

Vill du engagera dig på heltid är ett tips att skicka in en nominering om att sitta med i ledningsgruppen vilket du har möjlighet att göra under varje vårtermin. Att sitta i ledningsgruppen kräver mycket engagemang vilket innebär att du verkar som arvoderad förtroendevald. Ledningsgruppen sköter det dagliga arbetet. Blir du invald tar du 1 års studieuppehåll då arbetet sker på heltid. Läs mer om ledningsgruppens arbete här!

Nolleperiodsgruppen (NPG) och Phösare

Är en grupp studenter som tar på sig det stora arbetet och ansvaret för att planera och genomföra Nolleperioden (välkomstperioden för nya studenter under höst- och vårterminen). Detta är ett arbete som pågår i ca 10 månader från start till slut. Tillsammans så samarbetar dom för att kunna genomför Nolleperioden. Varje student har ett eget ansvar, dom ansvarsområden som finns idag är: Phösaransvar, Sponsoransvar, Eventansvar, Budgetansvar, Informationsansvar.

Som phösare är det du som vägleder de nya studenter under deras första tid på universitetet. Du guidar dem runt, leker med dem och lär dem studentsånger och skolans traditioner. I rollen som phösare kommer du att vara en förebild och du får en nyckelroll mellan de nya studenterna och universitetet. Läs mer om Nolleperioden här!

Om du hittat något som du känner dig sugen på att engagera dig inom kan du helt enkelt bara höra av dig till dem direkt och säga att du är intresserad av att engagera dig. Vissa föreningar tar bara in engagerade en viss tid på året men andra har att de kan ta in när som helst, så enklast är att bara kolla upp det med dem.

Annars är du väldigt välkommen att kontakta oss i Ledningsgruppen så kan vi hjälpa dig hur du smartast går tillväga eller vem du bör kontakta för ett visst engagemang.