Sexmästerier

Ett sexmästeri är en sub-grupp under sektionerna som ansvarar för att anordna evenemang, sittningar och fester. Ordet kommer från det äldre svenska ordet för fest – sexa, som i svensexa. Ett sexmästeri består av en sexmästare och sexmästerister. Sexmästaren är ordförande och sexmästeristerna har ofta olika ansvarsområden såsom eventansvarig, ekonomiansvarig, informationsansvarig m.m. men alla i sexmästeriet hjälps åt vid evenemang och liknande.

På campus Luleå finns det 7 sexmästerier varav 3 av dem (Ped6, Ek6 och Essex) tillhör varsin sektion under Luleå Studentkår. Sexmästerierna rekryterar oftast nya personer kring de första månaderna på ett nytt läsår. 

Ek6 är Ekonomsektionens sexmästeri vars mål är att göra studietiden extra rolig! Tillsammans i utskottet anordnar de fester, sittningar och andra studiesociala evenemang åt Ekonomsektionens räkning. Ett exempel på event som utskottet årligen ansvarar för är L.U.S.S.E, vilket är stor finsittning i december som är väldigt populär och uppskattad!
Kontakta oss via mail.

Essex är ESS sektionens sexmästeri och har i uppdrag att ge studenter en så minnesvärd och rik studietid som möjligt. Hur gör vi då det? Jo, genom att anordna olika evenemang som kan lätta upp stämningen och få dig att tänka på någonting annat än studier för en stund. På våra evenemang träffas kompisar och har roligt, många nya vänskaper svetsas också samman här. Några av de återkommande evenemang vi anordnar är St: Patrick´s Day, Rockkvällen, Grillkubben och Ugly Christmas sweater. Traditionen säger att det skall vara sex medlemmar (sexmästeri) men det har varit lite plus och minus på det antalet under åren, kom fram till oss och prata om du är intresserad av att vara med och anordna dessa kvällar! Vi syns ofta i svarta västar runt på campus och snackar gärna, så kom fram om du ser oss. Annars finns vi såklart på Facebook och Instagram där vi kontinuerligt lägger upp vad vi håller på med. Ni kan även nå oss via mail!

Ped6 är SHoL:s sexmästeri. Ni känner igen oss med orangea västar och vi jobbar för att studenter här på LTU ska få en sådan rolig studietid som möjligt. Mer information om oss hittar ni på vår Facebook – Ped6 eller Instagram