Studiemiljö

En avkopplande och stimulerande studiemiljö är en viktig förutsättning för att du som student ska lyckas med studierna och må bra. Vi arbetar kontinuerligt för att studiemiljön på Luleå tekniska universitet ska hålla en hög kvalité. Det kan handla om allt från att rapportera trasiga eluttag till att informera och delta i diskussioner gällande större ombyggnationer som sker i lokalerna på campus. Det handlar också om den psykiska miljön och att du ska trivas med din klass, dina lärare och dina studier under din tid på LTU.

Vi sitter med i olika grupper där vi bland annat möter LTU:s ledning, Akademiska Hus, Studenthälsan, Inre & Yttre miljö och huvudskyddsombuden på LTU och där vi har möjlighet att framföra studenters åsikter för att påverka och förbättra studiemiljön på campus.

Nedan ser ni exempel på saker som blivit åtgärdade genom Luleå Studentkår och engagerade studenter:

  • Bättre ventilation i klassrum och lärosalar
  • Utökat antal mikrovågsugnar så du lättare kan värma din mat
  • Nya studieplatser i A-och F-huset
  • Upprustade studieplatser med bättre ventilation och ergonomiska möbler
  • Flera återvinnings- och pantstationer

Vårt huvudstuderande skyddsombud (HSSO) tillsammans med projektledaren vid Luleå Studentkår är de som för kårens arbete inom studie- och arbetsmiljöfrågor, och är således de som fungerar som studenternas röst emot universitetet i dessa frågor. HSSO posten är delad med TKL och leder Studiemiljökommiténs arbete och sitter med i bl.a. LTUs Arbetsmiljökommité och Arbetsmiljögrupp.

Tveka inte att kontakta vårt huvudstuderande skyddsombud om det är något du vill förändra. Kom ihåg att allt är viktigt, stort som smått!

Mail: hsso@luleastudentkar.com