Nolleperioden

Nolleperioden är den välkomstperiod här på Luleå tekniska universitet där vi välkomnar de nya studenterna till universitetet. En nästan två veckor lång period i augusti innan de riktiga studierna börjar, fylld med aktiviteter på både dagarna samt kvällarna. Nolleperiodens syfte är att skapa gemenskap inom klassen, visa de studentikosa traditionerna samt förbereda de nya studenterna inför de kommande studierna.

Nolleperiodsgruppen

Är en grupp studenter som tar på sig det stora arbetet och ansvaret att planera och genomföra Nolleperioden. Detta är ett arbete som pågår i ca 10 månader från start till slut. Tillsammans så samarbetar dom för att kunna genomför Nolleperioden. Varje student i gruppen har ett eget ansvar, dom ansvarsområden som finns idag är: Phösaransvar, Sponsoransvar, Eventansvar, Budgetansvar och Informationsansvar.

Phösare

En phösare är en äldre student som finns till för att guida de nya studenterna under deras första tid här på universitetet. Phösaren guidar runt de nya studenterna på campus, leker med dem samt introducerar dem till de studentikosa traditionerna.

Mer information hittar du på nolleperiodens hemsida!