Sektionslokaler

På campus Luleå finns en unik traditioner med sektionslokaler. Till dessa går man för att äta innan man går hem efter en utekväll. I sektionslokalerna serveras allt från varmkorv och mackor till quesadillas och våfflor. Sektionslokalerna hittar ni i Studenternas Hus, mitt emot Teknikens Hus, på nedre plan. På campus Luleå finns 8 sektionslokaler varav 4 av dem (Valvet, Kåken, Sholkällan, Valhall) tillhör varsin sektion under Luleå Studentkår. Nedan ser ni beskrivningar från respektive sektionslokal. 

Valvet är Ekonomsektionens lokal, hit kan man komma efter en lång kväll på STUK och käka quesadillas med kompisarna eller kanske till och med hitta nya! Undrar ni något, eller vill börja hänga med oss är det bara att hitta någon med en rosa keps eller en Valvet-väst. Följ oss på Instagram!

Sholkällan är en sektionslokal som ligger under Sektionen för Hälsa och Lärande och vi håller till i vår lokal vid Studenternas torg i Studenternas hus, beläget vid fontänen i ena änden av Regnbågsallén. Vi har öppet och serverar våfflor om man känner sig lite hungrig efter en kväll på STUK. Våra öppettider är varierande men efter de flesta lördagkvällar kan man hitta oss med näsorna begravda i våffeljärnen, annars är det lite blandat om vi har öppet på diverse andra kvällar. Det vi gör förutom att servera våfflor efter STUK är bland annat att anordna andra mindre event som Valborgshäng och Våffeldagen! Vilka är vi då i Sholkällan? Vi är ett glatt gäng som gillar färgen grönt, våfflor och att ha kul! Man kan känna igen oss på diverse platser när vi bär våra gröna västar eller våra gröna hattar.

Vi är ESS sektionslokal där det serveras varmkorv med antingen kött eller vegansk. Efter en fin afton på STUK ökar tempot på Valhall med allt mellan Rock, Death Metal och temakvällar. Ni langas korv direkt av Asarna och dess lärjungar Vikingarna. Varmkorv med ketchup, senap, rostad lök och vår specialitet, räksalladen. För de mer sötsugna serveras även Kladdkaka med grädde. Förutom gudarnas och vikingarna närvaro har vi också vårt Xbox, Gamecube och ett flertal spel på plats. Vi garanterar ett härligt avslut på kvällen, om ni vill komma i kontakt med oss finns vi på Facebook eller ta tag i någon Viking eller Asagud på STUK. Man känner igen oss genom de pälsklädda svarta västarna.