Nolleperioden

GRATTIS TILL DIN ANTAGNING!

Att börja på universitet är som att börja ett nytt kapitel i livet. På Luleå tekniska universitet har du möjlighet att knyta vänskapsband, kontakter med näringslivet, engagera dig i studentlivet och såklart lära dig en hel del om den utbildningen du valt att läsa. 

Nolleperioden är den första tiden innan studiestarten där du som ny student välkomnas till din campusort på Luleå tekniska universitet. Under dessa dagar kommer schemat vara fyllt med aktiviteter och föreläsningar som kommer slussa dig in i studentlivets alla delar och förbereda dig inför din studiestart. Nolleperioden arrangeras i samarbete mellan Teknologkåren, Luleå studentkår och Luleå tekniska universitet. 

Många säger att LTU har en av de bästa nollningarna i landet – vi tycker att du ska komma hit och undersöka själv. 

Vi ses i augusti!

OM ROLLSPELET

Under Nolleperioden pågår ett frivilligt rollspel. Inom rollspelet finns det några begrepp som du som ny student kommer att stöta på, dessa är NollaPhösareAdeln och Överphösarna. Rollspelet är bara en lek och är självklart frivilligt att delta i, men det brukar vara väldigt roligt om man spelar med.

ADELN & ÖVERPHÖSARNA

Den frackklädda Adeln är högst i rang och känns lätt igen genom att de alltid eskorteras av Överphösarna (ÖPH). Adeln bär frack medan Överphösarna bär overall med ett gosedjur fäst på vänster axel. Under Nolleperioden kan de tyckas vara väldigt speciella karaktärer då de går och rör sig väldigt långsamt. Adeln pratar inte utan till hjälp för att föra sin talan ha de sina Överphösare. Adeln och Överphösarna är de 14 förtroendevalda personerna som har ägnat tio månader åt att planera Nolleperioden. Det är de, tillsammans med studentkårerna, som ser till att din Nolleperiod blir av. Adeln och Överphösarna ska visas respekt och får inte tilltalas direkt av nya studenter. Vill nya studenter prata med dem så sker det genom phösarna.

PHÖSARE

Phösare bär overall, kårmössa och glasögon. Varje ny klass får ett antal phösare tilldelade sig och deras uppgift är att agera faddrar samt se till så att du mår bra och trivs under Nolleperioden. Dina phösare kommer visa dig alla hörn och kanter på campus, ta dig runt på aktiviteterna under Nolleperioden, besvara alla dina frågor och visa var du kan vända dig när du stöter på problem. Phösarna brukar dessutom vara väldigt trevliga och roliga har oftast någon lek eller sång i bakfickan när tillfälle ges. De engagerar sig idéellt för att se till så att du ska få den bästa Nolleperioden som möjligt.

NOLLA

Nolla, det är du som är ny student på LTU. Namnet symboliserar att studiestarten oftast innebär en helt ny början. Du är ny på programmet, ny bland människorna i din nya klass och du har (mest troligt) inga högskolepoäng ännu. Med andra ord börjar du på noll. Din roll under Nolleperioden är att ha så roligt som du bara kan och knyta vänskapsband för livet.

Mer information hittar du på nolleperiodens hemsida!