Vad gör Luleå studentkår?

Vårt främsta syfte är att bevaka och medverka i utvecklingen av utbildningar under filosofisk fakultet, samt för att organisationens medlemmar ska få så goda studieförutsättningar som möjligt. Vi ser till att du har en trygg och inspirerande studiemiljö och möjlighet att bygga upp ett rikt och socialt liv utanför studierna.

Det gör vi bland annat genom att:

Bevaka din utbildning och se till att den håller en hög kvalité.
Vi finns här om du exempelvis har en omedgörlig lärare, gammal kurslitteratur eller har en tenta som aldrig rättas. Genom vårt ärendesystem på Utbildningsbevakning.se kan du enkelt rapportera in ditt problem, så hjälper vi dig.

Arbeta för att du ska ha en bekväm och säker studiemiljö. Vi undersöker ständigt möjligheten att få fram fler studieplatser på campus och att redan befintliga studieplatser ska vara trivsamma, ha ergonomiska möbler och bra belysning. Har du tips på vart man kan skapa en studieplats på LTU, tveka inte att höra av dig oss!

Tidigt ge företag och studenter tillfällen att mötas på arbetsmarknadsmässor, event och lunchföreläsningar. På så sätt ser vi till att varumärket LTU-student är känt på arbetsmarknaden redan innan du går ut. Följ oss på Facebook för att få aviseringar om nästa event/mässa/lunchföreläsning eller håll koll på vår eventkalender som du hittar här på vår hemsida.

Vi ser till att du har roligt på din fritid!
Genom att vara majoritetsägare av STUK ser vi till att du och dina vänner har någonstans att samlas och umgås på dagar, kvällar och helger. Även här finns det möjligheter att engagera sig i STUK:s alla golvlag eller Trubardurlaget, Baren, Pub-laget, DJ-laget, Restaurangen. Kontakta STUK så berätta de mer.

Vi erbjuder en uppsjö att möjligheter för dig att engagera dig i.
Våra sektioner, sexmästerier och föreningar anordnar massor av roliga aktiviteter och evenemang under året som du kan vara med och genomföra.

Påverka makthavare och universitetsledning.
Vi ser till att du har bra bostadsvillkor och får en rimlig studieersättning.